Leasefiets Utrecht

Bij FREEM bieden we klanten fiets lease aan, waardoor fietsen betaalbaar en toegankelijk wordt voor elke Nederlander. Ook kun je zo gemakkelijk een bepaald merk of soort fiets uitproberen, zonder deze gelijk aan te hoeven schaffen. In onze e-bike winkel in Utrecht bieden we zowel privé als zakelijke fiets lease aan, bijvoorbeeld voor de Advanced ebike. Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat een fiets leasen privé of zakelijk in zijn werk?

Leasefiets Utrecht bij FREEM: betaalbaar en duurzaam

Het leasen van een fiets zorgt ervoor dat iedereen meer de fiets kan pakken, wat goed is voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. Op deze manier kun je eenvoudig het drukke stadsverkeer omzeilen, wat efficiënter is dan met de auto gaan of het openbaar vervoer. Leasefietsen zijn overigens ook toegankelijk en maken het mogelijk om producten uit te proberen.

Bij FREEM vinden we het belangrijk om het woon-werkverkeer en het milieu te ontlasten door een lease fiets voor iedereen toegankelijk te maken. Hier dragen we aan bij door middel van samenwerkingen met onder andere HelloRide, Fiscfree en Lease-a-bike. Dit maakt een privé leasefiets of lease fiets via werkgevers makkelijk en biedt de ideale oplossing voor efficiënt vervoer in stedelijke omgevingen.

Fiets leasen privé

Het leasen van een fiets kan zowel zakelijk als privé. Bij een private lease fiets betaal je per maand een vast bedrag aan een leasemaatschappij. Je kunt zelf kiezen welke fiets je wilt leasen, waardoor het mogelijk is om elektrische fietsen te leasen privé, maar ook stadsfietsen of duurzame fietsen. In het geval van private lease ben je zelf de eigenaar van de fiets en kun je kiezen tussen twee typen fietslease:

  • Full operational lease: Hierbij zitten een aantal extra diensten, zoals reparaties, onderhoud en verzekeringen, inbegrepen in de prijs.
  • Netto operational lease: Bij deze optie zit onderhoud wel bij de prijs inbegrepen, maar je bent zelf verantwoordelijk voor reparaties. Als de leaseperiode is afgelopen kun je de fiets kopen van de leasemaatschappij.

Zakelijke fiets lease

Daarnaast is het bij sommige bedrijven mogelijk om een fiets te leasen via de werkgever. Bij een leasefiets van de zaak verloopt het leasen via de werkgever, die maandelijks het leasebedrag betaalt. Recentelijk zijn de regels voor een zakelijke leasefiets versoepeld, waardoor het nog makkelijker is geworden om een fiets te leasen via je werkgever. Zakelijke fiets lease is voor werkgevers en werknemers interessant, omdat er zeven procent van de adviesprijs van een fiets afgehaald wordt, wat opgeteld wordt bij het inkomen van de werknemer. Werkgevers bieden zo een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde aan en bevorderen de gezondheid van hun werknemers.

Overigens ben je als werknemer wel zelf verantwoordelijk voor verzekeringen en onderhoud, maar je kunt aan het einde van de leaseperiode vaak de fiets overnemen van de zaak. Een andere mogelijkheid is dat je werkgever de fiets voor jou koopt, waarna je het aankoopbedrag terugbetaalt zonder rente. Of ben je een zelfstandig ondernemer? Ook dan is het voordelig om een fiets te leasen, waarbij je eveneens van een belastingvoordeel kunt genieten.

Neem contact op en ontdek de mogelijkheden

Heb je nog vragen of opmerkingen over het concept van een leasefiets in Utrecht en omstreken van FREEM? Schroom niet en neem contact met ons op via e-mail of telefoon en wij beantwoorden al je vragen. Of zoek ons op in onze winkel in Utrecht en wij geven je advies en laten je de mogelijkheden zien onder het genot van een kopje koffie. Je kunt dan ook een aantal fietsen uitproberen om zo de beste keuze te maken. We zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 09:30 uur tot 17:30 uur geopend, en op zaterdag kun je langskomen tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Wanneer begint jouw avontuur te fiets?