Achielle, een fiets van bij ons.

In het Vlaamse plaatsje Zwevezele begon Achiel Oosterlinck in 1946 een fietswinkeltje. Veel van de fietsen die Achiel verkocht, maakte hij zelf. Bijna zeventig jaar later zetten zijn kleinzoons Peter en Tom en hun vader Jan zijn ambacht voort. Met fietsen geïnspireerd op vroeger tijden, maar tegelijkertijd helemaal van deze tijd.

Eigen atelier
Anders dan veel andere fietsenmerken, worden fietsen van Achielle volledig in eigen atelier – in Egem – gebouwd. “Dit doen we op basis van drie generaties ervaring en vakmanschap, traditioneel handwerk in combinatie met een continue investering in een modern machinepark. Op deze manier kunnen we in het hart van iedere Achielle, zijn frame, een beetje van onze eigen ziel stoppen.”

Design
Wat een fiets van Achielle bijzonder maakt, is dat hij altijd op bestelling wordt gebouwd, vertellen de eigenaars op hun website. “Dit wil zeggen dat we niet zomaar een fiets bouwen, maar uw fiets bouwen. Wij willen dat u zelf kunt kiezen hoe uw fiets er uit moet gaan zien. Je kunt de fiets dus zelf vormgeven. Je kiest het model en van daaruit kies je tussen de vele opties, uitvoering en kleur.”

www.achielle.be

Sfeer

Oskar en Olivia

Deze stalen fietsen met Gates belt drive rijden heerlijk soepel. Perfect voor woon-werkverkeer. Met hydraulische schijfremmen van Shimano. De verlichting is ook goed geregeld. Altijd standaard met naafdynamo. De perfecte commuter.

Omer

Met Omer rij je gezwind door de stad, op weg naar een terrasje op een zwoele zomeravond, genietend van de bewonderende blikken.
Omer is een unisize én unisex fiets met een uniek handgemaakt frame. Zowel voor hem als voor haar en zo gemaakt dat het voor kleine en grote mensen past.

Sam & Saar

Sam & Saar zijn heel bijzondere fietsen, gestript tot het minimum, geïnspireerd op een pistefiets van de jaren 30 (pathracer) maar met de nodige aanpassingen voor de stad.
Sam & Saar beschikken over twee versnellingen van SRAM. Deze Automatix wordt niet bediend met de hand maar schakelt automatisch naar de hogere versnelling bij voldoende snelheid. Geen overbodige kabels en heel handig in gebruik.

Miel & Marie

De combinatie van het rechte stuur met het Brooks B17 Aged zadel zorgt voor een sportieve houding.
Samen met de 3 of 8 naafversnellingen en rollerbrakes zijn Miel & Marie uiterst wendbare fietsen die zonder enige moeite de stadsjungle kunnen trotseren.
Verder is de fiets uitgerust met unieke lederen handvatten en een toolbag van Brooks, keuze uit verschillende verlichtingssystemen, verschillende kleurmogelijkheden, RVS velgen,…