Achielle fietsen

In Zwevezele, een plaatsje in West-Vlaanderen, begon Achiel Oosterlinck in 1946 een eigen fietsenwinkel. De fietsen die hij verkocht, maakte hij helemaal zelf. Het bedrijf groeide uit tot een goedlopend familiebedrijf, waarbij ook zijn zoon en kleinzoons betrokken raakten. Zij zetten het ambacht bijna zeventig jaar na het ontstaan voort. Hierbij verkopen ze vandaag de dag verschillende soorten fietsen, van klassieke fietsen geïnspireerd op vroegere tijden tot functionele fietsen en e-bikes.

www.achielle.be

Ben je gek op stalen fietsen? Vraag dan een proefrit aan op een Achielle.

Sfeer

Het succes achter Achielle

Alle Achielle fietsen worden in het atelier in Egem gebouwd, waarbij drie generaties van ervaring, vakmanschap en traditioneel handwerk bij elkaar komen. Daarnaast is het atelier voorzien van een modern machinepark die de unieke frames helpen bouwen. Hier wordt continu in geïnvesteerd om ook het ontwerp van de fietsen te blijven verbeteren. Daarnaast worden er allerlei Europese onderdelen gebruikt voor de eindcreaties, zoals Brooks, Herbie, Humpert, Rigida en Steco.

Achielle bouwt niet zomaar fietsen, maar laat gebruikers meehelpen bij de vormgeving. Er zijn verschillende opties qua kleuren en uitvoeringen, wat een speciaal gevoel achterlaat. Voor de inspanningen van het merk zijn ze beloont met verschillende prijzen en labels, namelijk het “Handmade in Belgium” label, “Ambachtsman van het jaar” in 2012, “Creatief ondernemer van het jaar” in 2011 en “Trends Business Tour” in 2014.

Een aantal unieke Achielle creaties

Achielle biedt dus allerlei soorten fietsen aan, voor volwassenen en kinderen en mensen met verschillende voorkeuren en stijlen. Een aantal van hun unieke en populaire creaties staan hieronder beschreven.

Basiel & Babette

De meest klassieke fietsen van dit fietsmerk zijn de Basiel & Babette. Je kunt deze fietsen helemaal samenstellen tot een volledig uitgeruste stadsfiets met een sportieve zithouding en Sturmey Archer Duomatic versnellingen. Echter, je kunt er ook een simpelere stadsfiets van maken, met acht versnellingen van Shimano Nexus en verlichting door middel van een naafdynamo.

Hiertussen zijn nog allerlei opties mogelijk, zoals de keuze uit meer dan vijftien kleuren, zelfs voor de spatborden van de fiets. Hierdoor kun je een opvallend contrast creëren en met een unieke fiets door het centrum van jouw favoriete stad fietsen. Kies daarnaast uit diverse typen verlichting, sloten, handvatten, zadels en banden.

Oscar & Olivia

Zoek je naar een functionele fiets als man of vrouw? Dan is de Achielle Oscar of Achielle Olivia de beste keuze voor jou. Deze fiets is namelijk slank gebouwd, maar tegelijkertijd zeer robuust, waardoor het een all-round model is. Ideaal voor een recreatief tochtje in het weekend of juist een langere rit naar je werk. Daarnaast is het product voorzien van de onmiskenbare Achielle uitstraling, iets dikkere banden en acht interne Shimano Alfine versnellingen. Zo beweeg je geruisloos over de weg en is elke rit heerlijk soepel.

Omer

Zowel voor hem als haar is de Achielle Omer een uiterst geschikte stadsfiets. Deze unisex en unisize fiets is voorzien van een handgemaakt frame, dikke Fat Frank banden en twee, drie of vijf versnellingen. Overigens kun je ook bij dit model kiezen uit verschillende kleuren banden om de fiets te personaliseren. Tevens is er de keuze uit een sport- of comfort-uitvoering, die van verschillende zaken zijn voorzien om een sportief ritje of juist een comfortabele reis te bevorderen.

Sam & Saar

Andere unieke creaties van Achielle zijn de Achielle fietsen Sam & Saar. Deze fietsen zijn gestript tot het minimum en hiermee geïnspireerd op een pistefiets uit de jaren 30. Overigens heeft het wel de nodige aanpassingen gekregen voor fietsen in de stad. Er zitten bijvoorbeeld twee versnellingen op, waartussen automatisch geschakeld wordt bij voldoende snelheid, en de frames hebben een sportieve zithouding. De Achielle Sam en Achielle Saar zijn daarentegen ook zonder versnellingen te verkrijgen. Als je minder minimalisme zoekt, is er de Deluxe-uitvoering, die wel alle extra’s heeft.

Ferre

Meegaand met de trend van tegenwoordig biedt Achielle zijn eigen bakfiets aan, genaamd Ferre. Het model is volledig aangepast aan de behoeften van vandaag, met een elektrische aandrijving, krachtige middenmotor, acht versnellingen en hydraulische schijfremmen.

In de sterke aluminium bak tussen het achter- en voorwiel kun je gemakkelijk je boodschappen en kinderen door de stad vervoeren, waardoor je tevens snel op locatie aankomt. Deze bak is extra laag geplaatst, waardoor de Achielle bakfiets een stuk stabieler is tijdens het rijden.

Achielle fietsen bij FREEM

Ben je geïnteresseerd in het merk Achielle, maar weet je niet welk model het beste bij jou past? Of heb je andere vragen, bijvoorbeeld over de mogelijkheden op het gebied van vormgeving en kleuren? Bij FREEM schieten we je graag te hulp! Kom eens langs in onze fietsenwinkel in Utrecht of bel of e-mail ons en wij helpen je om de beste keuze te maken. Neem ook eens een kijkje in ons aanbod om verschillende merken te vergelijken, zoals Advanced ebike en BSP fietsen.

Wil je deze longtail proberen? Vraag een proefrit aan!

Welkom vreemdeling! Dit is een voorbeeldtekst voor uw geweldige promovenster! Vervang het door uw eigen tekst of bericht!