Roetz bikes

Design en prettige rijdeigenschappen gaan hand in hand, vinden ze bij Roetz. Het bedrijf onderscheidt zich door hergebruik van frames en speelt daarmee nadrukkelijk de duurzame kaart.

Duurzame fietsen
“Onze missie voor hergebruik was een aantal jaren geleden nog ongebruikelijk, inmiddels voelt het vertrouwd en logisch”, zegt Roetz over z’n filosofie.

“Zorgvuldig omgaan met grondstoffen is voor ons zo vanzelfsprekend geworden dat het een uitgangspunt is voor steeds meer van onze producten en processen. Onze jasbeschermers worden gemaakt van afgeschreven industriële transportbanden en houten kratten maken we van Amsterdamse bomen die we redden van de versnipperaar.”

Fietsen maken is een vak, een ambacht, vindt Roetz. “Roetz fietsenmakers krijgen ruimte en tijd om daaraan recht te doen, zodat jouw fiets met aandacht gemaakt kan worden. Eén voor één en met de hand.”

Vigour en Cityracer
Roetz biedt verschillende modellen en uitvoeringen in uiteenlopende prijsklassen aan. De Vigour, in zowel heren- als damesvariant verkrijgbaar – is de snelle, wendbare en toch klassieke cityracer; de Road is juiste een betrouwbare, stalen ros. “Om de boodschappen op te doen, door de stad te cruisen, of er op uit te trekken.”

Road

De Road is een opvallende designfiets en een Roetz klassieker. Om lekker door de stad te cruisen, je boodschappen te doen of er op uit te trekken. Stel de Road samen zoals jij hem wilt, als elegante stadsfiets of robuuste transportfiets. Met een echt stalen retro frame in trendy kleuren. En met versnellingen, leren zadel (Brooks), en ledverlichting naar keuze. Create your own!

VANAF €489,-

Vigour

Snel, wendbaar en stijlvol. Ideaal voor korte snelle ritten in de stad. Verkrijgbaar als strakke minimalistische cityracer of uitgevoerd met voordrager en retro boodschappenmandje. Breid de Vigour uit met afneembare verlichting, versnellingen en slot. Of maak hem nog unieker met houten spatborden en kurken handvatten!
Go. Go. Go.

VANAF €599,-

Het volledige aanbod staat op de website van Roetz.

Onze Roetz modellen voor testrijden en verkoop staan hier.