Beste eigenaar van een Lovens bakfiets.

Betreft: oproep inspectie en service-ingreep Lovens Explorer

Zoals je misschien al hebt gehoord is er een terugroep actie voor jouw lovens bakfiets.

Afgelopen periode, waarin het stevig aan het vriezen was, ontstonden er bij enkele bakfietsen problemen met de stuurinrichting.

In onderstaand bericht het officiële bericht van Lovens:

Belangrijk: Oproep inspectie n.a.v. veiligheidsrisico Lovens Explorer
Beste Lovens klant,

Jouw veiligheid en die van jouw meest kostbare bezit zijn onze hoogste prioriteit. Bij Lovens staat veiligheid voorop. Als wij iets signaleren dat deze veiligheid mogelijk kan beperken, ondernemen we uit voorzorg direct actie. In dit bericht stellen we je daarom op de hoogte van een mogelijk technisch mankement dat in uitzonderlijke gevallen zou kunnen optreden bij Lovens Explorers die lang in de hevige regen en vrieskou buiten hebben gestaan.

Wat is er aan de hand?

Er zou regenwater in de stuurbuis terecht kunnen komen waarbij een kleine kans bestaat dat het water niet wegloopt. Als de stuurbuis vol water zou staan en dit water zou bevriezen kan het uitzettende ijs mogelijk zorgen voor schade aan het stuursysteem. Dat willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Ondanks dat dit een zeer uitzonderlijke situatie betreft, onder specifieke omstandigheden, willen wij geen enkel risico nemen. Wij staan in voor de kwaliteit en optimale veiligheid van onze producten. Daarom roepen wij alle Lovens rijders op voor een inspectie en een service-ingreep aan hun Lovens Explorer waarna de kans op dit probleem volledig weggenomen wordt. Elke officiële Lovens winkel biedt deze service-ingreep aan. Deze is natuurlijk geheel kosteloos.

Belangrijk: neem contact op met de dichtstbijzijnde Lovens winkel om een afspraak te maken voor deze service-ingreep.


Zoals je begrijpt is het van belang dat je deze inspectie of service-ingreep op korte termijn uit laat voeren. Ook al laten de weerberichten zien dat de vorstperiode bijna achter ons ligt en daarmee dit mogelijke voorval ook verholpen is. Zolang het vriest adviseren we je om uiterst voorzichtig te zijn met jouw Lovens Explorer. Controleer of er geen speling merkbaar is in je stuursysteem door het stuur in zijn uiterste positie naar links te sturen en wat kracht uit te oefenen, vervolgens ook naar rechts. Er mag geen speling voelbaar zijn. Als je twijfelt raden wij je aan om niet te fietsen.

Na de inspectie en service-ingreep bij de winkel kun je weer veilig genieten van jouw Lovens Explorer.

Wij begrijpen uiteraard dat dit ontzettend vervelend is. Je zult begrijpen dat we geen risico’s willen nemen. We bieden dan ook onze oprechte excuses aan voor het ongemak dat dit veroorzaakt. Desondanks hopen we op jouw begrip en je vertrouwen.

Met vriendelijke groet,

FREEM fietsen

Wij vragen jou als klant om de werkplaats te bellen voor een afspraak.

Telefoon winkel
030 633 8371

Telefoon werkplaats
06 28283497