...

Tout Terrain

Tout Terrain

Tout Terrain, een zuid-Duits bedrijf met 16 medewerkers. Een fietsfabriek die eigenlijk niet zo genoemd mag worden. “Fahrrad Manufaktur” is de juiste omschrijving omdat elke fiets echt handwerk is. Het was destijds een sprong in het diepe om custombuilt fietsen te gaan bouwen die alleen maar goede eigenschappen hadden, bruikbaar waren in élk terrein, betrouwbaar , onderhoudsarm, héél sterk en natuurlijk mooi om te zien.

Design Supports Function.

De basis van deze fiets wordt gevormd door een stalen frame. Geen “gewoon” staal natuurlijk, maar CrMo-staal. Triple butted buizen van Didacciai, veredeld in Italié en vervolgens TIG gelast. . Een stalen frame is slank, elegant, comfortabel, sterk en vooral niet zwaarder dan zijn aluminium tegenhanger. Staal is bovendien duurzamer dan aluminium en vraagt bij de productie veel minder chemicaliën en energie. Dit stalen ros mag uiteindelijk tot 160 kg beladen worden ( dit is natuurlijk inclusief berijder). Verschillende lagen poedercoating beschermen vervolgens het frame, waarbij de laatste 2 lagen door de klant zélf gekozen worden : de unieke kleur plus een glanzende of matte aflak.

Unieke details van Tout Terrain :

  • uitvalpadden en dragers zijn van roestvast staal, dmv een speciaal procedé wordt dit RVS aan het CrMo-frame vastgelast.
  • 3 in 1 dropouts waardoor je het frame met deraileur, versnellingsnaaf én aandrijfriem kunt afbouwen( en later ook weer kunt veranderen !)
  • Excenter-trapas, waarmee het spannen van ketting of riem wel heel gemakkelijk wordt en het ziet er ook nog eens heel chique uit.
  • een gepatenteerde opname voor Pinion waarmee met het grootste gemak ook de riem- of kettingspanning kan worden ingesteld.
  • Alle mogelijke afmontages en onderdelen van deze fietsen worden in andere tabbladen behandeld, natuurlijk ook zichtbaar gemaakt in de Tout-Terrain Configurator.

Tout Terrain, geen fiets voor iedereen, wél voor liefhebbers, mensen met smaak en gevoel voor techniek en natuurlijk voor echte globetrotters. In onze winkel vindt je brochures, kun je met verschillende aandrijvingen testrijden en ons natuurlijk alles vragen.

 

De volgende modellen hebben we als demo in onze winkel:

Scrambler GT 22s derailleur maat L

Tanami Xplore Pinion maat L

5th avenue GT Rohlof L (verkocht)

The City GT Rohloff Classic riem maat L

The City Alfine 11s

VASCO GT 28 SELECT 21.3 (vanaf mei 2021)

 

Design supports function.
Tout Terrain

The City / GT,

De City is een stijlvolle 28-inch stadsracer met een sensationeel uiterlijk en hoogwaardige componenten die bij elkaar passen.De stadsfiets heeft lichte chromolybuizen met een monostay-kettingsteun om de fiets behendigheid en snelheid te geven, evenals gedetailleerde functies zoals het spatbord wat prachtig pas op het achterrek.

Naast de hydraulische schijfremmen biedt The City een uitgebreide selectie van interne versnellingsnaven. Dit betekent minder onderhoud en een lange levensduur.

In de GT-versie gebruiken we naast een racestuur en een mechanische schijfrem geïntegreerde versnellings- en remhendels die compatibel zijn met de Alfine-naaf en maken dit tot een unieke combinatie. Dankzij de nieuwe Shift: Rs hoeven Rohloff-fans niet meer zonder de duimverschuiver te doen.

De City is beschikbaar in acht componentenopties voor Shimano en Rohloff versnellingsnaven, optioneel met Carbon Drive riemaandrijving.

5th Avenue

Net als de Silkroad is de 5th Avenue ook volledig opnieuw ontworpen. Het behoudt zijn lichtheid en snelheid dankzij de slanke 28-inch wielen.
De basis wordt gevormd door het nieuwe frame van de Silkroad-toerfiets die is vervaardigd van meervoudig button chromoly-stalen buizen van Dedacciai. De selectie van verschillende schakel- en aandrijftypes is uitgebreid en de Gates® Carbon Drive ™ biedt de nieuwste technologie. De geïntegreerde Ergo-Stop stuurstop is ook opgenomen in dit model. De draden kunnen relatief kort worden gesneden en zullen niet meer los hangen, maar zullen worden beschermd tegen doorsnijden (verlichtingskabels) en zijn extreem wrijvingsarm (schakelkabels).

De 5th Avenue is ook verkrijgbaar in de versie GranTurismo (GT), nu met de Shift: R-duimverschuivingsknop, waardoor deze goed geschikt is voor lange reizen met behoud van het gemak van een Rohloff-naaf. De derailleurversie van het GT-model wordt geleverd met ons  tourspecifieke crankstel .

Scrambler

Is het een mountainbike? Nee. Wat is het dan? Een fiets zonder grenzen. Het kan worden bereden op paden, bospaden en de straat, op zijn best alle drie in één rit. De Scrambler is ongelooflijk veelzijdig, omdat de dikke banden zandwegen en singletrails met gemak aankan. Met de frametassen en de nodige bagage aan boord, kan uw avontuur beginnen!

Weinig onderhoud en ingesloten technologie maken de Scrambler tot een betrouwbare metgezel. Het stalen frame, de shifters en een Carbon Drive-riem zijn zo onderhoudsarm dat rijplezier, en niet de technologie, voorop lopen. Geen franjes – alleen wat nodig is.

De dynamoverlichting (optioneel) en de USB-voeding (optioneel) zorgen ervoor dat u in het donker kunt zien en veilig op uw bestemming bent dankzij het GPS-apparaat.

Tanami Xplore

De Tanami Xplore is de 29-inch expeditiefiets in de Xplore-familie. Het is de universele fiets voor alle langeafstands- en frequente rijders die de voorkeur geven aan 28-inch-banden met grote volumes en die het brede versnellingsbereik van de Pinion gearbox waarderen.

We noemen de Tanami Xplore de “grote broer” van de Silkroad, omdat het hetzelfde DNA heeft. Het is de perfecte keuze voor lange mensen die behoefte hebben aan verschillende rijergonomie en die grote wielen verkiezen. De geometrie van de Tanami Xplore is speciaal afgestemd op de grote 29-inch-banden, waardoor een sportief uiterlijk wordt behouden en het comfort en de rollende eigenschappen van een 29-inch wiel worden geboden.

Het smalle geïntegreerde rek is van de Silkroad-klasse en geoptimaliseerd voor toeren. Componenten zijn afgestemd om aan deze vereisten te voldoen.

Outback

Waar blinkt de Outback uit? Zelfvoorzienende meerdaagse offroad-avonturen waarbij je alleen het nodige inpakt en je zorgen achterlaat. De fiets is licht en wendbaar en moedigt je aan om een ​​verborgen singletrack te vinden en de minder bereisde onverharde weg te verkennen. U kunt zich concentreren op de rit en niet op de fiets, want ons prachtig vormgegeven stalen frame en betrouwbare onderdelen nodigen u uit om kilometers te rijden. De Pinion-versnellingsbak zorgt voor een uitgebalanceerd zwaartepunt en biedt een breed scala aan versnellingen voor steile hellingen en technisch terrein. Het Gates Carbon Drive-gordelsysteem is vrijwel onderhoudsvrij en met een bandenspeling voor 27,5 “x 3” of 29×2.25 “-banden biedt de Outback topprestaties die zijn afgestemd op uw rijstijl en terrein. 

VASCO GT

Snelheid met veel mogelijkheden, zo zou je de Vasco kunnen omschrijven. Gebouwd rondom een puur stalen frame met all-road setup. De smooth-running banden lopen licht op offroad paden. De GRX groep derailleur zorgt voor licht en zeker schakelen in elk terrein. Het frame heeft veel bevestigingspunten voor bikepacking. Geschikt voor korte gravelritten maar ook voor stevige vakantietrips.

Stel je eigen Tout Terrain samen met de configurator: https://konfigurator.tout-terrain.de/