...

Orbea

Orbea

Het merk zelf bestaat al sinds 1840. In korte tijd kwam het merk in Nederland sterk opzetten. Waar het later weer rustiger werd rond het merk.

Het Baskisch Spaanse merk produceert en ontwikkeld zijn producten in eigen beheer met eigen methodes om zo het maximale eruit de te halen. Mede verantwoordelijk van die goede kwaliteit is het feit dat het bedrijf Orbea een Coöperatie is en dat betekent dat alle werknemers mede-eigenaar zijn en dat zij er dus allemaal bij gebaat zijn dat elk product van goede kwaliteit is.

Intern bij Orbea is afgelopen jaren weer orde op zaken gesteld en is men weer in de lift. FREEM wil dit  prachtige merk helemaal op de kaart zetten in Utrecht.

Orbea heeft ons inziens weer perfecte combinaties in kleur en af-montage. Niet onbelangrijk, alle frames zijn na registratie voor de 1e eigenaar levenslang gegarandeerd!

Naast die kwaliteit is ook het design van groot belang. Jarenlang al biedt Orbea een aantal afmontage en kleur mogelijkheden aan. De topmodellen zijn nog interessanter gemaakt met het zogenaamde MYO systeem en is het mogelijk om verschillende kleurvlakken te variëren met kleuren. Hierdoor ontstaan talloze mogelijkheden om je eigen unieke kleur samen te stellen waarbij je het frame ook nog eens kunt laten personaliseren door je naam erop te laten zetten.

https://www.orbea.com

Orca

Er zijn tal van geweldige fietsen die flexibiliteit, een ontspannen, neutrale positie en zachte hantering bieden. De Orca is niet een van hen – de Orca is ontworpen voor de man die al 6000kms in februari heeft gereden en op een of andere manier 500 watt in het midden van de winter kan behouden. De man wiens benen eruit zien alsof ze recht uit de plaatslelijke bergen zijn gehouwen, de man die je nog NOOIT hebt verslagen, en altijd klaar staat om het tempo te maken. De Orca is voor professionals, sterke mannen en vrouwen en toegewijde weirdos die nooit overwegen om vroeger te stoppen. De Orca is voor rijders die zolang vertellen over wattatge en training, dat je zelfs niet zou overwegen hen voor je feest uit te nodigen, en ze zouden toch niet komen omdat na hun bedtijd is. De Orca is niet voor iedereen – wil je snel zijn?

https://www.orbea.com/nl-nl/brands/orca/

Avant

Je wist dat wanneer je de rit had gepland, het een lange dag zou worden – een route gestapeld met steile beklimmingen en kronkelende afdalingen, verschrikkelijke wegen met een wie weet wat je nog allemaal kan aantreffen. Deze ritten zijn niet de meeste mensen’s idee van leuk, maar ze zijn zeker memorabel, monumentaal en uitdagend. Is dat waarom je doorgaat? Je drinkt opnieuw een kop koffie in en trekt je schoenhoesjes aan om het weeronder controle te houden, de zon gaat over een paar uur doorbreken en alles opwarmen. Waarschijnlijk. Pak je Avant en doe een snelle controle voordat je in de ochtend mist rolt. Geen andere machine kan je beter helpen om uren van ruwe, vermoeiende omstandigheden te verdragen. Het gaat een lange dag worden – en je houdt ervan.

https://www.orbea.com/nl-nl/brands/avant/

Terra

Of course you’re not lost, you just aren’t quite sure if this road is the quickest route to the next ridge. The weather is great, you’ve got all day and you’re riding Terra, so keep the wheels rolling. If route-finding, taking the long way home and straying from the beaten path are your ideas of fun, there is no better tool than Terra for unlocking your desire to explore.

https://www.orbea.com/nl-nl/brands/terra/

Alma

Alma is voor de snelste rondetijden. De steilste klimmen. Alma is voor de sterkste versnellingen en hoogste hoogten. Alma is voor de grootste stages, de luidste fans en de meest gedreven renners. Alma is voor de felste concurrenten, atleten die niets minder dan superlatieven accepteren. Als een paar vluchtige seconden snel van sneller scheiden, Alma het snelsten.

https://www.orbea.com/nl-nl/brands/alma/

OCCAM TRAIL

Natural progression leads us to more aggressive trails. Riders want an Occam TR with more travel, larger tires, extra stability and more opportunity for MyO Lite customization. The 2018 Occam TR checks all the boxes – Occam TR gets more aggressive with a 130mm fork, sturdier rubber and wider rims. Because we offer products “outside the box” we’ve redesigned the rear triangle to create a highly-anticipated 27,5″ PLUS model. Run 29″x2.4″ tires or 27,5″ x 3.0″, Occam TR is ready when the trail gets bigger.

https://www.orbea.com/nl-nl/brands/occam-tr/

Laufey

In Norse mythology, Laufey is the mysterious mother of Loki, one of the most infamous tricksters of all time. Laufey is also the origin of our most clever and versatile bike – Laufey has created a new style of riding. And instead of saying Laufey is tailored for one type of rider, we’re going to go ahead and claim this fun-loving machine is perfect for everyone.

https://www.orbea.com/nl-nl/brands/laufey/

Dit zijn niet alle modellen van Orbea. We hebben vooral gekeken naar toegankelijke modellen racefiets en mtb fietsen die werken op de mtb routes in Nederland.