BSP fietsen

Nederland is uniek vanwege zijn fietsgebruik, bijvoorbeeld om te reizen naar werk en school, met een kratje voorop of een kind achterop. Voor niets laten we de fiets thuis en hier speelt BSP op in door echte gebruikersfietsen te produceren. BSP fietsen zijn verfijnd en degelijk en voorzien van robuuste onderdelen. Hoe is het merk ontstaan, wat zijn de idealen en uit welke soorten BSP fietsen kun je kiezen?

Het ontstaan van BSP

BSP staat voor Bike Shop Products en is een echt familiebedrijf. Het is in 1983 opgericht door Hennie van der Heiden, die zelf fietsen ontwierp en bouwde. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en de vraag naar BSP-fietsen steeg al snel. Eind jaren 90 raakten zodoende ook zijn zoons betrokken bij BSP, die inmiddels het bedrijf hebben overgenomen. Nog altijd heeft het fietsmerk zijn eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling, waardoor unieke fietsen ontwikkeld blijven worden. Deze fietsen staan in het teken van de gebruiker en worden gebouwd op basis van twee belangrijke principes.

BSP fietsen: comfort en kwaliteit

De twee idealen van het fietsmerk BSP zijn comfort en kwaliteit. Immers moet fietsen efficiënt en plezierig zijn, wat zij optimaal voor de gebruiker mogelijk willen maken. Een fiets kan er nog zo mooi uitzien, maar het zal niet gebruikt en geliefd worden als het niet lekker fietst. Zodoende staat de BSP fiets bekend om het juiste stuur en zadel en de beste banden. Ook heeft BSP een aanbod van elektrische fietsen om het comfort van deze sport, hobby en vervoersmethode nog meer te stimuleren.

Daarnaast is kwaliteit essentieel voor elke BSP fiets. Hiervoor worden alle fietsen gelakt met een speciaal poedercoatingsysteem, dat bestaat uit twee lagen van corrosiebestendig materiaal. Als gevolg hiervan is jouw BSP fiets heel goed bestand tegen roest en de invloed van de buitenlucht en het weer. Zo kunnen de producten van BSP heel lang meegaan in een goede conditie. Daarnaast zijn dikkere spaken de standaard bij BSP, samen met stevige velgen, zodat de wielen van de fiets extra stevig zijn.

Wil je deze Utrechtse fiets proberen? Vraag een proefrit aan!

Verschillende soorten BSP fietsen

Er zijn verschillende soorten BSP fietsen op de markt die zowel comfort als kwaliteit bieden voor dames en voor heren. Deze fietsen zijn op te delen in drie categorieën: e-bikes, familiefietsen en stadsfietsen.

E-bikes

Allereerst zijn er verschillende BSP elektrische fietsen beschikbaar, waaronder de nieuwe Musa. Deze BSP e-bike heeft een krachtige Shimano middenmotor, waardoor geen wind te sterk is en geen brug te hoog. Of ga voor de BSP Boozz, welke in verschillende kleuren en framematen te verkrijgen is. Deze elektrische fiets van BSP heeft daarnaast een stille motor en een modern ontwerp. De BSP elektrische fietsen zijn modern en te personaliseren naar je eigen voorkeuren.

Familiefietsen

De tweede categorie draait om fietsen met de hele familie. Deze fietsen zijn bijvoorbeeld voorzien van één of twee kinderzitjes. Met zo’n BSP-moederfiets kunnen kinderen gemakkelijk voor- of achterop mee. Daarnaast zijn deze fietsen uitermate geschikt voor het vervoeren van boodschappen of andere bagage per fiets. Dit is onder andere mogelijk door de verlengde bagagedrager, de extra ruimte tussen het zadel en stuur en het extra brede stuur. De BSP La Dolce Vita is onze meest populaire familiefiets of moederfiets. Vaak zijn deze fietsen zwaar en rijden ze moeizaam. De La Dolce Vita rijdt heerlijk en is makkelijk op de standaard te zetten.

Stadsfietsen

Naast de BSP e-bike en BSP-moederfiets is er ook de BSP-stadsfiets. Dit zijn lichtgewicht fietsen, waarmee je makkelijk en snel op verkenning gaat door jouw favoriete stad. De Gaev BSP damesfiets of herenfiets heeft bijvoorbeeld een jaren 70 uitstraling. Het model is voorzien van een stalen frame, fijne zithouding en strak ontwerp. Je kunt de fiets daarnaast in verschillende kleuren bestellen. Een andere prettige BSP-transportfiets is de Voyager, waarmee je vele kilometers probleemloos kunt afleggen door het prettige zadel, de licht lopende banden en het naafdynamo.

BSP fietsen bij FREEM

Bij FREEM, dé fietsenhandel in Utrecht, kun je deze verschillende BSP fietsen verkrijgen om allerlei afstanden binnen en buiten de stad mee af te leggen. Wij helpen je graag bij vragen, bijvoorbeeld over een BSP-fiets aanbieding, of om de juiste keuze te maken in ons aanbod. Kom eens langs in onze winkel of bereik ons via de telefoon of e-mail en wij helpen je graag verder.

Daarnaast zijn wij specialist op het gebied van andere fietsmerken en bij ons kun je ook terecht voor een Roetz fiets of verschillende soorten Achielle fietsen.  Ben je er nog niet helemaal over uit welke fiets het beste bij je past? Probeer de fietsen waar jij nog tussen twijfelt dan uit in onze fietsenwinkel, onder het genot van een kopje koffie en ons altijd eerlijke advies.

www.bsp-fietsen.nl