BRIK, de fiets zonder ketting die klopt

In BRIK-fietsen komen functionaliteit, gemak en design samen. De fietsen onderscheiden zich vooral door de cardanasaandrijving, die het onderhoud aan de fiets tot een minimum beperkt.

Fiets met cardanas
“Een cardanas betekent duurzaam en onderhoudsvrij fietsen”, zegt bedenker Wouter Eigenbrood. “Je achterband wissel je voortaan schoon en eenvoudig. En kettingen smeren, spannen en reinigen kun je gewoon vergeten. ”

“Een onderhoudsvrije fiets die klopt, betekent voor mij puur geluk”, verklaart Eigenbrood z’n inspanningen om zijn BRIK-fietsen tot een succes te maken. “De auto-industrie is niet voor niets overgestapt op de cardanaandrijving.”

Stadsfiets
BRIK’s zijn te verkrijgen in verschillende modellen en uitvoeringen. Van de BRIK Sec, een chique en tegelijk stoere stadsfiets, tot de BRIK Brut, een sportieve fiets voor de zelfverzekerde rijder.

www.brikbikes.com/nl/

]Brut is een daadkrachtige fiets zonder ketting voor zelfverzekerde stadsrijders. En sinds maart 2015 is Brut ook verkrijgbaar voor dames. De Brut is een écht Nederlands product. Het is net als de Sec een eigen ontwerp, maar de Brut wordt in Nederland gemaakt. De BRIK Brut is een wat sportievere stadsfiets die met zijn strakke lijnen een statement op de weg is.

Een goede fiets heeft geen poeha nodig. Dat zie je aan BRIK Sec. Deze fiets heeft een strak ontwerp, een oersterk frame en wordt opgebouwd in Nederland met de beste materialen. Door het cognac-kleurige leren Brooks zadel krijgt de fiets een vintage chique look waarmee je niet langer onopvallend door de straten fietst. De onderhoudsvrije cardanas en het stalen frame maken de Sec tot een fiets voor het leven.

BRIK Sec is er in een dames- en herenuitvoering en is een echte blikvanger. Doordat we de fietsen in Nederland opbouwen kunnen we vele varianten kleuren en versnelling/rem uitvoeringen voor je opbouwen

Trots en in galop op weg. Dat is de gedachte bij deze fiets. Een mooie slanke BRIK fiets gebouwd voor optimaal rijplezier. Nieuw op een BRIK is de aandrijfriem. Een ultra sterke riem in plaats van ketting of cardanas. Onderhoudsvrij, schoon en uiterst robuust. De BRIK Belt is verkrijgbaar in dames en herenmodel.

Voor dit nieuwe model BRIK zijn ook twee nieuwe kleuren in het assortiment opgenomen. Wijnrood en Oceaanblauw. Deze kleuren zijn vanaf nu voor alle BRIK fietsen beschikbaar. Een no nonsens stadsfiets welke snel je beste vriend in het verkeer zal worden.