...

FREEM

wie zijn we

Het verhaal gaat

Fietsen is meer dan trappen tussen a en b.
Als je fietst, dan klinkt een verhaal.
Een klein verhaaltje, misschien.
Dat je banden muziek maken; zingend over het asfalt.
Of een groot verhaal, dat je verzonken laat in gedachten; je stil doet staan voor groen licht.
Bij FREEM houden we van verhalen.
Verhalen om te vertellen, om naar te luisteren; verhalen die verwaaien, verregenen; verhalen die duren en verhalen die veranderen.
En altijd om een kop koffie bij te drinken.
Jij hebt een verhaal.
En dat is jouw verhaal, niet dat van ons.
Wij hebben een fiets voor je. Niet onze fiets, maar die van jou. Jouw fiets!
En als je wegfietst op jouw fiets, dan gaat ons verhaal met je mee:
het verhaal van FREEM.

Leuk om te weten

  •  
  •  
  •  
  •  
FREEM

FREEM

Bij FREEM vind je de fiets uit je dromen.
Wij kunnen je er alles over vertellen en daar malen we ook graag een passend kopje koffie bij, maar…
de geur van handwerk,
de tinteling van volkomenheid,
de glans van vakmanschap,
de smaak van verfijning en het ritme van meesterschap
die moet je beleven.

De winkel

In de winkel van FREEM vind je iets dat je nog nooit in een fietsenwinkel bent tegengekomen: ruimte.
Ruimte om te kijken, te praten, te proberen, te genieten, te dwalen, te ervaren, koffie te drinken, te vragen, te laten bezinken, nog een koffie te drinken, na te denken, nog eens te proberen en een fiets te vinden die helemaal van jou is.
Daar willen we alles voor doen. We vertellen, adviseren en proberen je kleine en grote wensen te beantwoorden. Of je nu voor een kinderzitje, een regenjas of een fiets bent gekomen, FREEM geeft je de ruimte.
Oh ja, bij FREEM vind je nog iets dat je nog nooit in een fietsenwinkel bent tegengekomen: licht! Ons pand aan het luie eind, op de hoek van de Gansstraat in de Watervogelbuurt, herken je aan z’n hoge ramen waar de zon onbekommerd naar binnen straalt.
Lees hier meer over onze fietsen en accessoires.
De winkel
Het cafe

Het cafe

Er is een nooit officieel bezegeld, ietwat mysterieus, maar toch niet te ontkennen verbond tussen fietsers en Italiaanse koffie. De twee vinden elkaar in beleving, stijl, souplesse en nuance.
FREEM, bikes&coffee creëert de ideale plek voor een coffee stop. Een hub waar fietsers rust pakken, elkaar ontmoeten, genieten van goede koffie, krachtige espresso of romige cappuccino en even sleutelen misschien om vervolgens weer op te stappen.
Bij FREEM wordt koffie met dezelfde gedrevenheid en perfectie bereid als de rijwielen door onze fabrikanten. Niet voor niets kiest onze barista voor koffiebonen van Goppion; een Venetiaans familiebedrijf met een natuurlijke passie voor koffie. Hun verhaal gaat ruim honderdvijftig jaar terug.
In 1859 begon Luigi Goppion een klein koffiebarretje in een dorpje naast Venetië. Vandaag is Goppion Café een wereldvermaard koffiemerk. Strenge selectie van ’s werelds beste bonen door een team van experts waakt over de unieke smaak, kwaliteit en nuances van Goppion.
De koffieblend van onze keuze is Goppion Nativo. Het is een zachte, krachtige koffieboon die biologisch en eerlijk is geteeld. De Nativo-koffiebonen tref je ook bij de in 2014 verkozen beste koffielocatie van Nederland. In de winkel vertellen we je er graag meer over. Verantwoord ondernemen is een belangrijke steunpilaar van FREEM en daar past de lekkerste duurzame koffie bij.

Werkplaats

Elke fiets heeft aandacht nodig. Het is goed om regelmatig even binnen te lopen met je fiets. Net even wat extra lucht in de banden doet wonderen. Wij onderhouden en repareren alle fietsen. Van stationsfiets tot high-end  racefiets. 

 

Werkplaats

TEAM

ONZE MERKEN