Fiets lease

Door middel van fiets lease is fietsen voor elke Nederlander betaalbaar en toegankelijk. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om een bepaald merk of type fiets uit te proberen, zonder dat je deze volledig hoeft aan te schaffen. Dit maakt FREEM mogelijk doordat je via ons zowel privé als zakelijk een fiets kunt leasen. Hoe gaat dit precies in zijn werk en wat zijn de mogelijkheden?

Fiets lease: zakelijk of privé bij FREEM

Fiets lease maakt fietsen betaalbaar voor iedereen en hoe meer mensen fietsen, hoe beter. Niet alleen is fietsen veel beter voor je gezondheid dan bijvoorbeeld autorijden, het is ook beter voor het milieu. Daarnaast kun je met een fiets gemakkelijk het drukke stadsverkeer omzeilen, waardoor het een efficiënter vervoermiddel is dan een auto of het openbaar vervoer. Leasefietsen zijn tevens een toegankelijke manier om het concept en product uit te proberen.

Je kunt zowel zakelijk als privé een fiets leasen. Privé leasen, ook wel private lease genoemd, betekent dat je zelf een vast bedrag betaald per maand aan een leasemaatschappij. Zakelijk leasen verloopt via je werkgever, die het maandelijkse leasebedrag betaalt. Doordat vanaf 2020 de regels voor zakelijke fiets lease zijn versoepeld, is het nog makkelijker om een stadsfiets, e-bike of andere fiets te leasen om mee naar je werk te reizen.

Bij FREEM dragen we bij aan deze oplossing voor het dagelijkse woon-werkverkeer, doordat wij samenwerken met Lease-a-bike, HelloRide, Nationale fiets projecten en Fiscfree. Zo is het zakelijk of privé leasen van een fiets nog makkelijker en bieden we jou de perfecte oplossing voor transport in een stedelijke omgeving.

Via je werkgever een fiets leasen

Zakelijk een fiets leasen is zowel voor een werkgever als werknemer interessant. Immers wordt er voor de belasting zeven procent van de consumentenadviesprijs van de fiets afgehaald, wat bij het inkomen wordt opgeteld. Dit betekent dat je als werknemer loonheffing betaalt over zeven procent van de waarde van je leasefiets. Er wordt overigens wel een verschil gemaakt tussen werknemers die wel en geen leaseauto hebben.

Als je via je werkgever een fiets leaset, ben je wel zelf verantwoordelijk voor onderhoud en verzekeringen. Vaak kun je aan het einde van de leaseperiode de leasefiets van de zaak overnemen. Een werkgever kan ook een fiets voor jou kopen, waarna je het aankoopbedrag zonder rente terugbetaalt. Het is overigens altijd belangrijk om te bespreken met je werkgever hoe het zakelijk leasen van een fiets precies verloopt en wat er mogelijk is. Het is ook mogelijk om een leasefiets te nemen als zzp’er, waarmee je tevens van een belastingvoordeel geniet.

Fiets leasen als particulier

Je kunt ook als particulier een fiets leasen, waardoor je zelf de eigenaar bent van je private lease fiets. Hiervoor betaal je maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij om de fiets te gebruiken. Je kunt kiezen tussen full operational en netto operational lease:

  • Full operational lease: Bij deze optie zitten allerlei extra services, zoals onderhoud, reparaties en verzekeringen, bij de prijs inbegrepen.
  • Netto operational lease: Onderhoud zit bij deze optie wel bij de prijs inbegrepen, maar reparaties vaak niet. Aan het einde van de leaseperiode kun je je fiets kopen van de leasemaatschappij.

Door een fiets te leasen privé ben je zelf de eigenaar van je fiets en je kunt zelf kiezen wat voor regeling je aangaat met een leasemaatschappij. Je kunt allerlei fietsen privé leasen, zoals een elektrische fiets van jouw favoriete merk.

Neem contact op en ontdek de mogelijkheden

Heb je vragen over fiets lease en hoe dit in zijn werk gaat? Neem contact met ons op via de telefoon of e-mail en wij helpen je verder. Daarnaast kun je ons opzoeken in onze fietsenwinkel in Utrecht, voor een kopje koffie, advies en een antwoord op al je vragen. Hier kun je ook diverse fietsen uitproberen, zoals een Roetz fiets of Lovens elektrische bakfiets om de beste keuze te maken. We zijn van dinsdag tot en met vrijdag geopend tussen 09:30 uur en 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.