...

Nieuws

Tout Terrain

Sinds kort hebben we Tout Terrain in de shop:

Enorm sterke fietsen voor woon werkverkeer op fietsvakanties of gewoon voor een rondje Utrecht.

Kom ze vrijblijvend bekijken of proberen in de shop.

We hebben de meeste modellen als demo fietsen in huis.

Bel even van tevoren voor de beschikbaarheid.

Op de foto’s zie je de Tout Terrain Outback met Pinion gearbox.

 

Tot snel.

Win een smaakmakerstour voucher bij aankoop van een BRIK!

Stel je koopt een fiets, dan wil je jouw nieuwe stalen ros natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen. Daarom krijgen de eerste vijf klanten die een Brikbike kopen een Smaakmakers Tour cadeau: een culinaire fietstocht waarbij je al fietsend vier Utrechtse restaurants in een middag bezoekt en op iedere plek van een gerecht en bijpassend drankje geniet.

Zo’n tour is ideaal voor mensen die graag allerlei Utrechtse restaurants willen uitproberen en de stad al fietsend (nog) beter willen leren kennen. Dat kwam Utrechter Marike Spenkelink bekend voor. Toen ze op vakantie in Vietnam een foodtour boekte waarbij ze de stad leerde kennen op een culinaire manier, viel ineens het kwartje: dit had Utrecht ook nodig. En dus ontwikkelde Marike de SmaakMakers Tour waarbij je al fietsend vier Utrechtse restaurants in een middag bezoekt en op iedere plek van een gerecht en bijpassend drankje geniet.

Grappig detail: Marike van Smaakmakerstour heeft zelf ook een Brik. “Ik zag voor het eerst een Brik bij FREEM”, vertelt de Utrechtse. “Ik was daar om mijn roestige bandenplak kunsten op te vijzelen en dacht gelijk: wat een ontzettend mooie fietsen! Een jaar later was het tijd om mijn oude barrel in te ruilen voor een prachtige Brik om mee rond te touren. En dat is voor deze fan van Utrecht extra bijzonder omdat Brikbikes oorspronkelijk gestart is in ‘ons stadsie’.”

 

Welkom Marijn!
Welkom Marijn!

Even voorstellen: Marijn, onze “nieuwe” mechanieker. Hij staat alweer 2 maanden te sleutelen trouwens. By far de vriendelijkste reparateur van Utrecht en omstreken. Marijn heeft ondertussen al bijna 10 jaar sleutelervaring. Je fiets is dus in vertrouwde handen.

Veranderingen binnen FREEM
Veranderingen binnen FREEM

FREEM bestaat op 1 april precies 3 jaar. Die drie jaren zijn voorbijgevlogen. We kunnen zeggen dat FREEM goed op de kaart staat in Utrecht. Na drie jaar gaan er ook dingen veranderen. Arjan, een van de oprichters van gaat FREEM verlaten.

Arjan Douma:

zeer gewaardeerde liefhebbers en volgers van FREEM, bikes&coffee. Na een intensieve start en succesvolle samenwerking van 3 jaar bij FREEM, bikes&coffee heb ik besloten om per 31 maart de winkel volledig over te dragen aan Eric. De winkel heeft vanaf de Tourstart in Utrecht een vliegende start gemaakt en is vanaf 2015 doorgegroeid tot een begrip in Utrecht. Dankzij jullie steun en waardering is FREEM, bikes&coffee geworden tot wat het is. Een prachtig gezond en succesvol concept dat staat als een huis. Dank jullie wel. 

Maar nu is de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Met trots laat ik FREEM achter me en kijk ik terug op prachtige jaren en een fijne samenwerking met jullie. Ik draag FREEM, bikes&coffee in het volste vertrouwen over aan Eric en wens hem en FREEM een gouden toekomst toe. 

Als je niet de moed hebt om de kust uit het oog te verliezen, zul je nooit nieuwe oceanen ontdekken!

 

foto: opening winkel 2015.

 

 

 

Nieuw! Closca fuga helmen
Nieuw! Closca fuga helmen

Closca fietshelmen zijn ontworpen in Valencia, waar het bedrijf Closca ook gevestigd is. De design helmen zijn inklapbaar, en daardoor onwijs handig mee te nemen. De helm bestaat uit enkele ringen die in elkaar gedrukt kunnen worden. En omdat dit precies past, krijg je de helm zo klein mogelijk. Die ringen zijn tevens ook je ventilatiegaten, zodat je hoofdwarmte ook de helm kan verlaten. Anders wordt het zo’n kleffe boel daarbinnen. De Closca Fietshelm is gemaakt van kunststof maar is gevoerd aan de binnenkant, zodat deze lekker aanvoelt.

De BRIK belt is in de winkel!
De BRIK belt is in de winkel!

Trots en in galop op weg. Dat is de gedachte bij deze fiets. Een mooie slanke fiets gebouwd voor optimaal rijplezier. Nieuw op een Brik is de aandrijfriem. Een ultra sterke riem in plaats van ketting of cardanas. Onderhoudsvrij, schoon en uiterst robuust. De Brik Belt is verkrijgbaar in dames en herenmodel. Een no nonsens stadsfiets welke snel je beste vriend in het verkeer zal worden. En hij staat nu bij ons in de winkel. Kom gerust een rondje fietsen op deze heerlijke fiets. Wat vooral opvalt is de stilte…

Winkelmedewerker/barista gevraagd!

Bij FREEM bikes & coffee verkopen we niet alleen hele toffe fietsen van merken met een verhaal, we maken ook een heerlijk bakje koffie. Dus houd jij van koffie én van stijvolle, unieke fietsen? Ben je altijd wel in voor een praatje en heb je een gastvrije instelling? Maak je mooie koffies, of lijkt het je leuk om dat te leren? Kom dan ons team versterken!

Wij zijn op zoek naar iemand die ons kan ondersteunen op de zaterdag, wellicht ook op andere dagen in de toekomst.

Taken:

Koffie maken;
Klanten ontvangen en helpen;
De winkel op orde houden;
Kleine ondersteunende taken
Functie eisen:

Representatief;
Service gericht;
Pro-actieve houding;
Hoe kan iemand solliciteren?
Heb je interesse? Mail je CV en motivatie naar info@freem.nl. Meer info? Bel naar 030-6338371 of loop even naar binnen op de Gansstraat 60!

Wij leiden vakmensen op!
Wij leiden vakmensen op!

Sinds een paar dagen mag Thomas, onze mechanieker, zich leermeester noemen. We vinden het leuk en goed om mensen een vak te leren. Thomas moest er wel weer even de banken voor in. Ondertussen werkt Jasmine elke dinsdag in de werkplaats met ondersteuning door Thomas. Dat wordt een hele goeie!

Onverwoestbare fietstassen van Ortlieb in de winkel!
Onverwoestbare fietstassen van Ortlieb in de winkel!

In 1982 werd in Nürnberg Ortlieb GmbH opgericht door Hartmut Ortlieb. Het begon met tassen gemaakt van dekzeil op zijn moeders naaimachine, jaren later is Ortlieb een toonaangevende high-tech onderneming.

De meest bekende fietstassen van Ortlieb zijn de opvallend gekleurde Back- en Front-Rollers fietstassen. Daarnaast hebben we waterdichte schoudertassen en waterdichte rugzakken van Ortlieb.

Wil je intensief gebruik gaan maken van deze tassen? Dan is het nuttig om wat verschillende tassen te passen op je fiets. We kunnen adviseren hoe je de tas monteert en welk volume bij je doel hoort.

Alle BSP fietsen 10% korting
Alle BSP fietsen 10% korting

Deze hele zomer geven we 10% korting op alle BSP fietsen.

Vooral als je op zoek bent naar een fiets voor de middelbare school is dit een mooie kans. We kunnen je dan de BSP metropolis aanbevelen. Deze lichtlopende fiets was vorig jaar testwinnaar in de categorie stadsfietsen. (AD test)

BSP fietsen zijn echte Utrechtse fietsen. Dus een product om trots op te zijn.

De actie geldt tot en met augustus.

Kijk voor meer informatie over BSP op: link

 

 

 

BRIK bikes by Anna

De Brikbikes by Anna is een samenwerking van Brikbikes en Anna van Toor. Twee oer-Hollandse merken. Brikbikes staat bekend om mooie innovatieve stadsfietsen van hoge kwaliteit en Anna van Toor als modemerk voor Nederlandse vrouwen. Het resultaat is een stijlvolle fiets met slimmigheden waar vrouwen blij van worden. We vonden de fiets zo mooi dat we deze fiets ook in onze winkel wilden hebben. Je kunt haar bekijken in onze showroom.

Brikbike by Anna

 

 

De Stijlfiets
De Stijlfiets

Mondriaan to Dutch Design.

Ter ere van het 100-jarig bestaan van kunststroming De Stijl, is 2017 uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’. De Stijl heeft nog steeds een grote invloed op hedendaagse kunst, design, architectuur en gebruiksvoorwerpen. Vier van de belangrijkste De Stijl kunstenaars, Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg en Bart van der Leck zijn in Utrecht of Amersfoort geboren. Daarom brengen Utrecht & Amersfoort het erfgoed van de kunstenaars in beeld.

Het leek ons prachtig, als fietsenwinkel FREEM bikes&coffee, om mee te doen met dit stijlvolle feest. In samenwerking met Sandwichbikes deelden we onze passie voor fietsen en design en creëerden een unieke en stijlvolle fiets.

”Art has to be forgotten. Beauty must be realized”
Piet Mondriaan.

De fiets is te bewonderen in onze winkel aan de Gansstraat.

Het is heel leuk om de Stijl fietsroute te combineren met een bezoek aan onze winkel. Je kunt dan de Stijlfiets bewonderen en genieten van onze koffie of thee. Welkom.

Klik op de link voor de Stijlroute: route

BodaBoda actie voor GIRO 555!
BodaBoda actie voor GIRO 555!

Droogte en hongersnood in delen van Afrika en Kenia: Kom met ons in actie!

Op dit moment is er sprake van ernstige droogte en dreigende hongersnood in grote delen van Afrika, waaronder Kenia. Wij hebben met BodaBoda een hele directe band met onze leveranciers in Kenia, we kennen ze bij naam en we hebben vaak contact Met onze leveranciers zelf gaat het goed, maar hun familie en landgenoten kunnen extra noodhulp hard gebruiken.

Wij kunnen niet rustig blijven zitten en afwachten, daarom komen we nu in actie. Voor ieder fietskussen dat we verkopen doneren we 20 euro aan Giro 555. Moses, George en hun collega’s krijgen natuurlijk nog steeds eerlijk betaald, je helpt nu dus dubbel!

Doe mee, ga naar: http://www.bodaboda.nl/bodaboda-in-actie/

Maak je fiets persoonlijk met een krat van Utrechts sloophout
Maak je fiets persoonlijk met een krat van Utrechts sloophout

Een fietskrat gemaakt van Utrechts sloophout: FREEM bikes&coffee maakte deze oer-Utrechtse krat samen met de broers Steef en Jelle Bosma van ontwerpduo Gebroeders Bosma

Unieke Utrechtse fietskrat

Wat is het eerste dat in je opkomt als je als fietsenmaker hoort dat iemand een mooie stapel gebruikt hout heeft liggen waar nog iets mee gedaan moet worden? Juist, dan denk je aan een fietskrat. Toen Eric van Stuijvenberg, mede-eigenaar van FREEM bikes&coffee, hoorde van de partij hout was het idee voor een echt Utrechtse fietskrat dan ook snel geboren. Samen met Steef en Jelle ontwierp hij deze unieke krat, gemaakt van Utrechts sloophout.

Lees in dit artikel het hele verhaal: link